Faculteit Diergeneeskunde van UGent staat wereldwijd op 1

De faculteit Diergeneeskunde van de UGent staat opnieuw op de eerste plaats in de prestigieuze ‘Shanghai Ranking of Academic Subjects’, meer bepaald in de categorie Veterinary Sciences.

Deze ranking maakt elk jaar een rangschikking van de beste universiteiten in 52 wetenschappelijke vakgebieden. De plaats op de lijst wordt bepaald door onder meer het aantal publicaties en de behaalde prijzen. Anders dan de algemene Shanghai Ranking geeft de ‘Global Ranking of Academic Subjects’ de positie weer voor welbepaalde disciplines.

Dit resultaat is enkel mogelijk door de dagelijkse inzet op kwalitatief onderwijs en onderzoek van de volledige faculteit. De faculteit dankt dan ook al haar medewerkers om deze mooie resultaten mee mogelijk te maken, ook tijdens het moeilijke voorbije jaar.

De UGent scoort overigens ook hoog voor andere opleidingen zoals Food science and Technology, Agricultural Sciences, Education, Communicatie, Biotechnologie en Psychologie.