Wie mag zich de allereerste UGent-alumnus van het jaar noemen? Nu de nominatieronde in de laatste rechte lijn zit, geven enkele UGent’ers mee wie volgens hen deze titel verdient.

Gastprofessor Willem Debeuckelaere nomineert Stefan Hertmans:

“Met zijn eigenzinnige en poëtische manier van schrijven leveren de romans van Stefan Hertmans een grote bijdrage aan de Nederlandstalige- én wereldliteratuur. Elk steengoed boek balsemt de ziel en polijst onze ruwe kanten. En dan zeg ik nog niets over zijn indrukwekkend oeuvre aan poëzie en essays.”

Alumnus Iris Missault nomineert Tobias Leenaert:

“Met een open geest en zonder radicaal te zijn, geeft hij lezingen over vegetarisme. Tobias Leenaert is een begrip voor vegetariërs en vegans. Hij zet zich al jaren in tegen dierenleed en is een van de bezielers van ‘Donderdag Veggiedag’. Daarvoor verdient hij deze erkenning.”

Professor Bart De Gusseme nomineert Piet Renard:

“Toen ik werkte aan mijn doctoraatsonderzoek, had ik de eer om met (toenmalige masterstudent) Piet Renard te mogen samenwerken. Al snel werd het duidelijk dat Piet een bijzonder gedreven en pientere man is. Vandaag draagt hij een zeer grote verantwoordelijkheid bij Pfizer: hij is er verantwoordelijk voor het productieproces van de vaccins. Een logische kandidaat om alumnus van het jaar te worden, lijkt me.”

Wil je zelf nog een alumnus nomineren? Schuif hem/haar/hen dan naar voren op https://alumnus2022.ugent.be/ voor 28 november.