De les ‘Chatbot’ voor het project 'AI op School'

Collega’s Veronique Hoste en Cynthia Van Hee werkten mee aan het project ‘AI op school’. De les ‘Chatbot’ voor de 2e en 3e graad focust op de interactie tussen taal en technologie. 🤖

Hoe kan een chatbot onze taal begrijpen en een passend antwoord op onze vragen formuleren? Tijdens de les wordt eerst uitgelegd hoe Natural Language Processing (NLP) werkt en daarna coderen de leerlingen zelf hun eigen lerend systeem voor sentimentanalyse.

Zo krijgen ze niet alleen inzicht in de principes van computational thinking, maar worden ze ook mediawijzer en kunnen ze beter nadenken over de ethische aspecten van AI in ons dagelijks leven.

Wil je graag deze of een andere workshop voor je klas? Neem dan zeker een kijkje in ons volledige aanbod: www.ugent.be/lw/vtc/nl/leerkrachtenmiddelbaar

Bekijk de video op Youtube: www.youtube.com/watch?v=q2-lQUccfB4&feature=share