4 september 2021: Alumnidag Faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Verdwenen Zwinhavens: immersieve expo en fietsroute

De faculteit Letteren en Wijsbegeerte nodigt jou, je partner en je kinderen uit voor de alumnidag op 4 september 2021. Onze alumnidag staat in het teken van de immersieve expo 'Verdwenen Zwinhavens' in het Zwin Natuur Park en de fietsroute doorheen de Zwinvlakte langs Damme, Sluis, en de verdwenen havens van Hoeke en Monnikerede. Je kan je tussen 15 juli en 19 augustus voor dit evenement registreren. 

https://infinitum.ugent.be/networks/events/63240 

In een uitzonderlijk jaar als 2021 bieden wij u een uitzonderlijk programma aan. U kan uw uitstap invullen zoals u zelf wil, maar in elk geval nodigen we u warm uit voor een bezoek aan de immersieve expo in het Zwin Natuur Park en voor de receptie op het einde van de dag. 

Verdwenen Zwinhavens is een project van de vakgroep Archeologie. In het Zwin Natuur Park en op verschillende locaties in de Zwinvlakte zijn er innovatieve VR-kijkers opgesteld. Op 4 september vatten er experten uit de vakgroep post aan de kijkers van Sluis (11.00 tot 14.00 uur) en Monnikerede (12.00 uur tot 15.00 uur). Je kan bij hen terecht voor deskundige uitleg en duiding. Je kan in het Zwin Natuur Park deelnemen aan lezingen die gegeven worden door onze experten (om 11.00 uur, 14.30 uur en 16.30 uur). Voor de kinderen worden er workshops op maat georganiseerd (om 10.30 uur en 14.00 uur).

Je plant je dag zoals je dat zelf wil. Je kan op je fiets springen en (een deel van) de fietstocht in de Zwinvlakte afleggen. Je kan onze experten aan de kijkers uiteraard ook met de wagen gaan opzoeken. Je kan de immersieve expo bezoeken en de fascinerende wereld van de verdwenen Zwingeul aan de VR-kijker in het park ontdekken. Je kinderen kunnen deelnemen aan een workshop en je kan zelf een lezing bijwonen over het wetenschappelijk onderzoek dat aan de grondslag ligt van de tentoonstelling. Je kan eveneens het Zwin Natuurpark bezoeken, dat helemaal toegankelijk is voor rol- en kinderwagens. 

Op het einde van de dag (18.00-20.00 uur) nodigen we u uit voor een receptie in The Shelter, de bistro aan de ingang van het Zwin Natuur Park. 

De plaatsen zijn beperkt, registratie is noodzakelijk! Inschrijven kan via Infinitum tussen 15 juli en 19 augustus. 

Alle details over het programma en praktische informatie vind je op www.ugent.be/lw/nl/alumni/zwin

Other news