Team Toegepaste Taalkunde doet mee aan de Campus Cup

20 apr 2021

Zes weken lang nemen 34 ploegen van Vlaamse hogescholen en universiteiten het tegen elkaar op. Elke aflevering ontvangt Otto-Jan Ham acht slimme studenten - twee teams van vier studenten uit eenzelfde richting - die strijden voor de grootste onderscheiding van het academiejaar. In de plechtige finale op donderdag 10 juni spelen de twee allersterkste teams tegen elkaar en komen we te weten naar welke universiteit of hogeschool de felbegeerde Campus cup een academiejaar lang verhuist. In 2019 viel die eer te beurt aan team Rechten van de UGent, is het dit jaar aan Team Toegepaste Taalkunde? Wij supporteren alvast op dinsdag 25 mei voor Tine, Jolan, Emmely en Karel!

• Woensdag 28 april: team Handelsingenieur

• Dinsdag 4 mei: team Communicatiewetenschappen

• Donderdag 6 mei: team Diergeneeskunde

• Dinsdag 25 mei: team Toegepaste taalkunde

• Donderdag 27 mei: team Fysica & Sterrenkunde

• Maandag 31 mei: team Bio-Ingenieurswetenschappen

Ook maken 24 proffen en docenten hun opwachting om de kandidaten te ondervragen. De blokkende studenten krijgen een ongeziene cursus te verwerken, en die kan werkelijk over alles gaan. Zo zorgt UGent'er Leen Van Brantegem voor een cursus Forensische Diergeneeskunde en wil professor Marie Joossens alles weten over mondbacteriën.

Campus cup: vanaf 26 april van maandag tot en met donderdag rond 21.45 uur op Eén.

Meer info in het artikel op de VRT