De UGent bekroont acht eredoctoren omwille van hun uitzonderlijke verdiensten.

On- en offline. Altijd verbonden. Zo opende de UGent in september het academiejaar. Omdat het moest én omdat het kon. Die verbondenheid houden we vast op Dies Natalis 2021. Met een online editie die je gewoon van bij je thuis volgt. Anders dan anders. Met genoeg elementen om je te doen vergeten dat je niet in de magistrale Aula zit. Uiteraard bekronen we op Dies Natalis onze eredoctoren omwille van hun uitzonderlijke wetenschappelijke en/of maatschappelijke verdiensten. Sommige tradities zijn immers te mooi om te veranderen. Op 19 maart 2021 van 15 tot 16 uur brengen we samen online hulde aan acht eredoctoren. Je volgt de digitale viering via onze Facebook- of YouTube-pagina. Een code of account heb je niet nodig. Je hoeft je ook niet in te schrijven. We hopen jou te mogen verwelkomen op deze bijzondere, online editie van Dies Natalis.

Onze faculteit reikte een eredoctoraat uit aan Dave Goulson, ook gekend als de 'Bumblebee professor'.

Met de uitreiking van dit eredoctoraat willen we Dave Goulson en zijn wetenschappelijk werk erkennen op vlak van de ecologie en het behoud van insecten, in het bijzonder hommels. Hij is professor aan de Universiteit van Sussex (UK) in het domein van Evolution, Behaviour and Environment. Als wetenschapper, gestart als veldbioloog, is hij uitgegroeid tot een wereldtopper. Hij heeft een sterke motivatie en gedrevenheid voor het wetenschappelijk onderzoek en voor de gezondheid van onze maatschappij.

Daarnaast mogen we naar aanleiding van de 100-jarige viering van het eerste academiejaar aan de 'Vlaamse Landbouwhoogeschool' ook een institutioneel eredoctoraat uitreiken aan professor Iain Stewart. Hij is een Schots geoloog gespecialiseerd in natuurrampen. Daarnaast is hij bekend als presentator van heel wat wetenschappelijke televisieprogramma's op BBC.

 

 

Other news