Reeks: De Wereld in 2050: n. 2: Vitamine Zee - Jana Asselman

De FBW huisvest een hele reeks excellente jonge onderzoekers die elk in hun eigen veld de komende jaren zullen bijdragen aan een duurzamere wereld. We hebben deze onderzoekers gevraagd om na te denken over hoe de wereld eruit zal zien in 2050 wanneer ze kunnen terugblikken op hun carrière. Het resultaat is een fascinerende verzameling van toekomstvisies, geënt op het onderzoek waar ze vandaag hard aan timmeren.

Reeds vanaf het begin van de mensheid leven we samen met de zee, en was het vaak onze belangrijkste voedselbron. Vandaag is het onze belangrijkste bron van biomoleculen. Dankzij onze inzet van de voorbije decennia om de vervuiling in onze zeeën en oceanen aan te pakken en dankzij efficiënte klimaat-maatregelen, bevatten onze zeeën en oceanen vandaag miljoenen verschillende diersoorten, planten en bacteriën. Lees hier verder.

Wenst u graag alle bijdragen te lezen?  Bestel hier het jubileumboek: (binnenkort vind je de link hier)

Kostprijs:

• betalend alumni lid: 10 euro + 5 euro verzendingskosten
  • niet-betalend alumni lid: 20 euro +5 euro verzendingskosten

In dit jubileumboek blikken we terug op 100 jaar onderwijs en onderzoek binnen de technologie voor de levende materie en haar omgeving. Maar we kijken ook vooruit. Onze jongste professoren durven te dromen en beschrijven hoe hun vakgebied er binnen 50 jaar zal uitzien. Lees hun visie hier!