UGent projecteert namen van 6.763 afgestudeerden op Boekentoren

20 okt 2020

Mede dankzij de inzet van alle docenten en ondersteunende collega's om kwaliteitsvol onderwijs te verzorgen, konden op vrijdag 9 oktober 6.763 afgestudeerden digitaal uitgezwaaid worden, met als climax een projectie van alle namen op de Boekentoren.

COVID-19 zorgde ervoor dat de fysieke proclamaties, die traditiegetrouw in juli en september plaatsvinden, uitgesteld moesten worden. Maar we zwaaiden onze afgestudeerden in afwachting daarvan alvast digitaal uit. Tijdens een show voor alle afgestudeerden werd studentikoos teruggeblikt op het voorbije jaar en werden herkenbare verhalen gebracht. Comedian Erhan Demirci trad op als host en werkte hiervoor samen met Joost Van Hyfte, Griet Dobbelaere, Latif Ait, Devoo Beatbox en tal van geëngageerde pas afgestudeerde UGent’ers. Het digitale uitzwaaimoment verving de fysieke proclamaties niet: elke faculteit zal op eigen initiatief en wanneer dit veilig kan een fysieke bijeenkomst organiseren, compleet met toga en baret.